fbpx

Word zendeling

Geven

Frans en Anna vertrekken zondag naar gesloten land

19 sep 2019

Zendelingen Frans en Anna zitten met rug naar camera in het zand in de woestijn

Frans en Anna vertrekken zondag naar gesloten land

19 sep 2019

Deze week is het dan eindelijk zo ver! Kersverse CAMA zendelingen Frans en Anna vertrekken zondag naar een gesloten (Arabisch) land. Ze zien uit naar wat God gaat doen en genieten de laatste dagen nog van hun familie en vrienden in Nederland.

Ze gaan onder andere werken met Syrische vluchtelingen. Miljoenen Syrische mensen zijn gevlucht en slechts 20 % van hen heeft een plekje gevonden in een vluchtelingenkamp. Maar de leefomstandigheden blijven erbarmelijk.

Een klein inkijkje in het leven van een Syrische familie laat zien hoe heftig het is. Een familie van 12 gezinsleden leeft in één kamer. Met slechts een paar matrassen en een amper werkende verwarming.

Maryam*, duidelijk vermoeid van het harde leven, deelt haar hart en zegt: “Ik wil weer terug naar Syrië. Er is niets beters dan mijn eigen land.” Veel mensen zoals Maryam verlangen er sterk naar om weer naar huis te kunnen.

Intussen ontmoetten Maryam en vele andere mensen hulpverleners, maar straks ook CAMA zendelingen Frans en Anna*. De vluchtelingen zijn opgegroeid in een moslimcultuur en zullen weer terug gaan naar een overwegend moslimland.

Bidden jullie mee dat Frans en Anna vluchtelingen kunnen helpen? Door ze betere leefomstandigheden te bieden, maar vooral ook door ze over Jezus te vertellen? We geloven dat God iets bijzonders gaat doen in het Arabische land waar Frans en Anna naartoe vertrekken.

Jezus zei: “Ik ben het Brood des levens; wie tot Mij komt, zal beslist geen honger hebben, en wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst hebben.” (Johannes 6:35). Bidden jullie mee dat Maryam en andere Syrische vluchtelingen Jezus leren kennen?

Nieuwste berichten

Willem en Jolanda terug naar Zuid-Azië

Willem en Jolanda terug naar Zuid-Azië

Na twee jaar kunnen Willem en Jolanda Boer eindelijk weer een korte reis maken naar ...
Met een lege maag naar school

Met een lege maag naar school

Regelmatig gaat Anna op bezoek bij een moeder met 6 meisjes. Ze komt daar om haar te ...
Mano-volk Guinee bereikt met het Evangelie

Mano-volk Guinee bereikt met het Evangelie

CAMA zendeling Jon Erickson heeft een hart voor wat er in Handelingen 1:8 staat ...
Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

Samen met CAMA zendelingen Marco en Marjolein Schuurmans is een Surinaamse delegatie ...