fbpx

Word zendeling

Geven

Geef het door: 14 dopelingen bij Carina in West-Afrika

14 nov 2019

Jongen wordt gedoopt in zelfgemaakt doopbad met groen doek in gevangenis Guinee

Geef het door: 14 dopelingen bij Carina in West-Afrika

14 nov 2019

Elke twee weken gaat CAMA zendeling Carina samen met een dominee de gevangenis binnen. Het is een grote kooi, vol met criminelen. Afgesloten met een sterk hangslot. Een typische gevangenis in het land waar Carina al sinds 2002 werkzaam is.

Midden tussen de gevangenen

Terwijl ze samen de kooi betreden verandert de sfeer direct. Ze pakt haar gitaar en begint te zingen over Jezus. “De gezichten van de jongens beginnen te stralen en je merkt dat ze geraakt worden” vertelt Carina ons.

Carina Saarloos doet zending met gitaar en zingt met gitaar in gevangenis

Daarna neemt de dominee tijd voor een korte overdenking. Hij vertelt uit de Bijbel en bemoedigt de gevangenen. Midden tussen de gevangenen staan twee gepassioneerde christenen te getuigen van Jezus. Ze geven zichzelf volledig. Zonder angst. Maar vol van Gods liefde!

Terug van verlof met goed nieuws

Carina was nog maar net terug van haar verlof, toen de dominee uit de mannengevangenis vertelde dat vijftien mannen zich willen laten dopen! Er wordt een geschikt moment gepland en de laatste voorbereidingen worden getroffen. Carina rijdt met haar auto, volgeladen met Bijbels, korte broeken, T-shirts en een groot plastic zeil. Samen met een stapel bakstenen en het zeil bouwen de gevangenen het doopbad op.

Op plat gatje het doopbad in

Uiteindelijk kiezen veertien gevangenen zich te laten dopen. “Op’t plat gatje gaan ze het provisorische doopbad in”, aldus Carina. In water van ongeveer twintig centimeter diep gaan ze één voor één onder. Ze getuigen van hun geloof en maken een bewuste keuze om Jezus te volgen.

Voor veel kerken in Nederland zijn veertien bekeerlingen al een getuigenis op zich. Maar in het land waar Carina werkt is dit nog veel meer het geval. Van de gehele bevolking is namelijk minder dan 1 % christen. Er zijn nauwelijks kerken. Christen worden, je bekeren, is niet zonder gevaar. Deze veertien mannen geven zichzelf volledig. Wat een feest!

Ben jij ook zo blij met onze zendelingen en bekeringsverhalen? Om ons werk te kunnen doen in 2020 hebben we jóuw hulp nodig. Overweeg een eindejaarsgift of maandelijkse bijdrage. CAMA Zending heeft een structureel tekort van €2.000 per maand. Samen met jou kunnen we van Jezus getuigen en onbereikte volken bereiken met het Evangelie. Geef het door!

Nieuwste berichten

René en Cecilia Holvast stoppen na 35 jaar zendingswerk

René en Cecilia Holvast stoppen na 35 jaar zendingswerk

René en Cecilia Holvast zijn in 1986 uitgezonden naar Mali. In 35 jaar tijd zijn ze ...
Hedi stond na 12 jaar op uit de rolstoel en werd opnieuw zendeling

Hedi stond na 12 jaar op uit de rolstoel en werd opnieuw zendeling

Velen van jullie kennen Hedi Vijge als ‘Heleen Veen’. De afgelopen 9 jaar was Hedi ...
CAMA Zending en jouw gemeente

CAMA Zending en jouw gemeente

We bouwen graag aan een warme band met kerken en gemeenten die hetzelfde verlangen ...
Zendeling Carina Saarloos wordt gemist

Zendeling Carina Saarloos wordt gemist

Afgelopen maand kwam het verdrietige nieuws dat Carina Saarloos door een noodlottige ...