fbpx

Word zendeling

Geven

Geef het door: 14 dopelingen bij Carina in West-Afrika

14 nov 2019

Jongen wordt gedoopt in zelfgemaakt doopbad met groen doek in gevangenis Guinee

Geef het door: 14 dopelingen bij Carina in West-Afrika

14 nov 2019

Elke twee weken gaat CAMA zendeling Carina samen met een dominee de gevangenis binnen. Het is een grote kooi, vol met criminelen. Afgesloten met een sterk hangslot. Een typische gevangenis in het land waar Carina al sinds 2002 werkzaam is.

Midden tussen de gevangenen

Terwijl ze samen de kooi betreden verandert de sfeer direct. Ze pakt haar gitaar en begint te zingen over Jezus. “De gezichten van de jongens beginnen te stralen en je merkt dat ze geraakt worden” vertelt Carina ons.

Carina Saarloos doet zending met gitaar en zingt met gitaar in gevangenis

Daarna neemt de dominee tijd voor een korte overdenking. Hij vertelt uit de Bijbel en bemoedigt de gevangenen. Midden tussen de gevangenen staan twee gepassioneerde christenen te getuigen van Jezus. Ze geven zichzelf volledig. Zonder angst. Maar vol van Gods liefde!

Terug van verlof met goed nieuws

Carina was nog maar net terug van haar verlof, toen de dominee uit de mannengevangenis vertelde dat vijftien mannen zich willen laten dopen! Er wordt een geschikt moment gepland en de laatste voorbereidingen worden getroffen. Carina rijdt met haar auto, volgeladen met Bijbels, korte broeken, T-shirts en een groot plastic zeil. Samen met een stapel bakstenen en het zeil bouwen de gevangenen het doopbad op.

Op plat gatje het doopbad in

Uiteindelijk kiezen veertien gevangenen zich te laten dopen. “Op’t plat gatje gaan ze het provisorische doopbad in”, aldus Carina. In water van ongeveer twintig centimeter diep gaan ze één voor één onder. Ze getuigen van hun geloof en maken een bewuste keuze om Jezus te volgen.

Voor veel kerken in Nederland zijn veertien bekeerlingen al een getuigenis op zich. Maar in het land waar Carina werkt is dit nog veel meer het geval. Van de gehele bevolking is namelijk minder dan 1 % christen. Er zijn nauwelijks kerken. Christen worden, je bekeren, is niet zonder gevaar. Deze veertien mannen geven zichzelf volledig. Wat een feest!

Ben jij ook zo blij met onze zendelingen en bekeringsverhalen? Om ons werk te kunnen doen in 2020 hebben we jóuw hulp nodig. Overweeg een eindejaarsgift of maandelijkse bijdrage. CAMA Zending heeft een structureel tekort van €2.000 per maand. Samen met jou kunnen we van Jezus getuigen en onbereikte volken bereiken met het Evangelie. Geef het door!

Nieuwste berichten

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

Samen Jezus zichtbaar maken waar Hij niet of nauwelijks gezien wordt. Het raakt ons ...
Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter ...
Kom eens kijken in mijn tuin

Kom eens kijken in mijn tuin

‘Kom eens kijken in mijn tuin’, zei God een aantal jaar geleden tegen een voormalig ...
Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Na twaalf jaar zendingsdienst in Portugal zijn Peter en Annie Verhoef met hun vier ...