fbpx

Word zendeling

Geven

Gevecht tegen honger in India

11 jan 2024

Gevecht tegen honger in India

11 jan 2024

Project van de maand | Januari

CAMA-Zending, de European Baptist Federation en de Unie-ABC hebben samen twaalf projecten van hoop verzameld. Elke maand zal er een project naar voren komen die je kan steunen. Deze maand gaat het om een project in India, dat zicht focust op hen die over het hoofd worden gezien.
Eén op de vier mensen met honger in de wereld woont in India. Hoewel in India de economie snel groeit, plukt niet iedereen daar de vruchten van: veel mensen komen elke dag eten te kort. Als het gaat om de Human Development Index staat India op plek 132.
“Elke dag sterven zo’n 1000 kinderen aan de gevolgen van ondervoeding en diarree. Daarbij heeft een derde van alle kinderen onder de 5 jaar ondergewicht en zijn ze te klein voor hun leeftijd. Het zijn vooral de kinderen die lijden onder de gevolgen van armoede in India.”
Via het Melk en Eieren Programma krijgen de kinderen en vrouwen voldoende eiwitten en voedingsstoffen binnen voor hun ontwikkeling en de melkproductie, die essentieel is. In aanvulling daarop worden honderden boeren in de dorpjes ondersteund op verschillende manieren.
Omdat er in India slechts 2,3% christenen zijn, is dit een groot bewijs voor de mensen in de dorpen dat veel vrijwilligers van de kerken hun dienstbaarheid en liefdadigheid tonen aan de allerarmsten.
Lokaal verhaal 

Alina*(3) woont met haar moeder Siva* (18) en vader Nagaraju* (26) 60 kilometer van Kikanada aan de zuidoost kust van India. Haar moeder trekt er elke dag op uit om een beetje geld te verdienen als dagloner. Haar vader is door zijn fysieke en mentale staat niet in staat om voor zijn gezin te zorgen, Aangezien hij zeer verslaafd is aan alcohol. Er wordt gevreesd voor zijn leven. Siva zorgt ook voor haar zieke moeder. Het dorp waar ze wonen ligt erg afgelegen. Zo is er geen openbaar vervoer en zijn er amper publieke voorzieningen. Ook de hygiënische conditie van het dorp is slecht. Elke dag is een uitdaging voor het jonge gezin. Door de lokale kerk is het gezin te weten gekomen over het Melk en Eieren Programma en Alina krijgt door dit programma alles wat ze nodig heeft om goed en gezond te kunnen groeien. Ook leert ze op de zondagsschool over de Bijbelverhalen. Siva is blij dat haar dochter de juiste voeding en onderwijs krijgt vanuit de lokale kerk.

*Voor de veiligheid gebruiken wij pseudoniemen.

 

Meer informatie of wil je dit project te ondersteunen? Klik hier

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...