fbpx

Word zendeling

Geven

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

20 sep 2023

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

20 sep 2023

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter Garence Boumda en dokter Alain Affangla uit Senegal bezoeken het CAMA Zending kantoor en vertellen over de noodzaak om Jezus zichtbaar te maken in het domein van gezondheidszorg. Garence en Alain hadden beiden het verlangen om te leren hoe ze in hun professie Gods liefde uit kunnen delen. Daarom richtten zij, samen met CAMA zendeling Tabitha, de UCMPS op, een vereniging die christelijke gezondheidswerkers in Senegal traint en bij elkaar brengt. Nu leiden ze een nieuwe generatie gezondheidswerkers op die straks niet alleen professionele zorg bieden maar ook nog eens Jezus laten zien aan de Senegalese bevolking!

Sleutelpositie
Veel mensenlevens beginnen en eindigen in ziekenhuizen. Daarmee biedt de gezondheidszorg sleutelposities voor het delen van het evangelie – aan mensen met allerlei achtergronden, en op belangrijke en soms cruciale momenten! Alain en Garence doen dit door, naast het geven van professionele zorg, met en voor mensen te bidden. Zo hebben ze al veel mensen kunnen bemoedigen. Ook de familieleden van patiënten, die soms meer gespannen zijn voor operaties dan de patiënt zelf, vinden steun in hun gebeden. Dankzij deze betrokkenheid zijn er bijzondere vriendschappen ontstaan en hebben Alain en Garence al veel mogelijkheden gehad om patiënten over Jezus te vertellen.

Waardevol onderwijs
Alain en Garence zien de impact die Gods liefde heeft op hun patiënten en leren nu aan hun studenten hoe ook zij hun geloof kunnen combineren met hun beroep. De studenten krijgen holistisch onderwijs en worden opgeleid tot competente gezondheidswerkers die mensen zien door de ogen van Jezus, vol liefde en compassie. “Als studenten terugkomen van stages, krijgen we vaak positieve feedback over hun houding en onderscheidende manier van werken” vertelt Alain. “Met de belangrijke waarden die de studenten meekrijgen maken ze straks echt een verschil in de medische wereld.”

Studiebeurzen
Alain en Garence zijn in Nederland om te zien hoe training van christelijke gezondheidswerkers er hier uit ziet en hopen kennis op te doen die ze met zich mee terug naar Senegal kunnen nemen. Daarnaast zijn ze op zoek naar sponsors; hun school is nog klein en het aantal studenten is groeiende. Ze zijn daarom op zoek naar mensen en instellingen die studiebeurzen beschikbaar willen stellen. Ze willen hiermee kerken en gemeenten stimuleren om jonge mensen uit hun midden aan te moedigen om te kiezen voor een baan in de zorg. Zo hopen zij te voldoen aan de grote vraag naar medisch personeel in Senegal, maar nog meer om de behoefte aan Jezus’ liefde te vervullen in het land!

 

 

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Vluchtelingen werk in Italië

Vluchtelingen werk in Italië

(Afbeelding van SINAI) Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...