fbpx

Word zendeling

Geven

Jowan en Lieneke moesten 3 weken in quarantaine

3 jun 2021

CAMA zendelingen Jowan en Lieneke

Jowan en Lieneke moesten 3 weken in quarantaine

3 jun 2021

Afgelopen maand kwamen Jowan en Lieneke samen met hun kinderen terug uit Senegal. Voor de eerste keer mochten ze op verlof, want zo’n 2 jaar geleden vertrokken ze als zendelingen. Het verlof begon alleen niet zoals gehoopt: 3 weken quarantaine, dat was even een tegenvaller! 

3 weken quarantaine. Dat is niet niks! Gaat het goed met jullie?

“Jazeker! Natuurlijk hadden we niet gedacht Corona op te lopen tijdens de vlucht, maar gelukkig waren Lieneke en onze jongste niet erg ziek en bleef de rest van het gezin negatief testen. We verbleven in een huis met uitzicht op de polder en we konden daar zonder problemen langer verblijven om de quarantaine uit te zitten.”

Voor het eerst in 2 jaar zijn jullie weer voor een langere tijd in Nederland. Waarom komen jullie op verlof?

“Om familie, vrienden en onze achterban te ontmoeten en hen te informeren over ons leven en werk in Senegal. En natuurlijk om te genieten van het Hollandse klimaat en de cultuur!”

Op welke manier kunnen we jullie de komende tijd ontmoeten?

“We geven diverse Zoom presentaties en ondertussen is het ook weer mogelijk om wat live presentaties te geven. Vanwege de Corona-maatregelen soms lastig om te plannen, maar de cijfers gaan de goede kant op in Nederland waardoor meer mogelijk is. We hopen ook nog een Meet & Greet te hebben met onze sponsors en andere betrokkenen. Hoe dit er uit gaat zien, hangt af van de dan geldende maatregelen.”

Wanneer gaan jullie weer terug naar Senegal? En wat doen jullie daar ook alweer?

“We hopen begin augustus weer terug te vliegen naar Senegal. Jowan gaat dan verder met zijn werk in het Dakar Ministry Centre dat zich richt op de Senegalese ondernemers en leiders. Er worden trainingen gegeven op basis van de materie van John Maxwell en er zijn goed bezochte leadershipclubs waar samen opgetrokken wordt. Doordat de business principes die gedoceerd worden, soms lijnrecht tegen het wereldse denken ingaan én het leven van alledag al snel gedeeld wordt in de Senegalese setting, is het mogelijk om te getuigen van wie Jezus in ons leven is. God heeft ook de Senegalese leiders lief en op het oog om Zijn kinderen te worden!”

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Vluchtelingen werk in Italië

Vluchtelingen werk in Italië

(Afbeelding van SINAI) Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...