fbpx

Word zendeling

Geven

Kerk in Wierden wordt partner met groeiende gemeente in Turkije

23 mei 2019

Kerk in Wierden wordt partner met groeiende gemeente in Turkije

23 mei 2019

Geweldig nieuws! Ichtus VBG in Wierden heeft besloten de komende jaren samen te werken met een kerk in een onbereikt gebied, Turkije. Samen met CAMA Zending is het partnerschap tot stand gekomen. Via collecten, informatieverstrekking en een jaarlijkse zendingsdienst is CAMA Zending het verlengstuk geworden van de visie van Ichtus VBG om de onbereikte volken te bereiken.

Harold Velten staat op podium met microfoon en spreekt met blauwe achtergrond

Harold Velten, voorganger in Wierden, schrijft dat hij merkte dat zijn gemeente steeds minder betrokken raakte bij overzeese zending. Vandaar dat besloten werd om de gemeente opnieuw te richten op zending.

“Als partnergemeente mag Ichtus VBG samen met hen optrekken”

Concreet houdt het in dat Ichtus VBG Wierden gaat samenwerken met een gemeente in onbereikt gebied, in Turkije. In deze regio, waar nauwelijks christenen zijn, komt een kleine evangelische gemeenschap met zo’n 50 leden samen. Als partnergemeente mag Ichtus VBG samen met hen optrekken.

Inmiddels hebben ze via foto’s en filmpjes kennis met elkaar kunnen maken, maar voor de toekomst zijn er nog veel meer mogelijkheden. Harold vertelt dat hij denkt aan uitwisselingen van volwassenen en jongeren en het zoeken naar mogelijkheden om te helpen met het bereiken van de Turken met het Evangelie.

Ongelooflijk inspirerend!

De voorganger van de Turkse gemeente was een tijdje geleden in Nederland, om te preken in Wierden. Hij deelde hoe hun kleine gemeente een licht was in de regio. Hij vertelde hoe ze via internet de onbereikten van Iran en Afghanistan vertelden over Christus, hoe er mensen tot geloof kwamen, naar hen toe reisden, in hun gemeente werden gedoopt en vervolgens weer terug gingen naar hun eigen Christus-vijandige omgeving! Ongelooflijk inspirerend, waarbij Ichtus VBG ervoer dat deze kleine gemeente in veel opzichten voor ligt op de grote kerken in het westen.

Zegenen en gezegend worden

“De gemeente werd bemoedigd en aangevuurd om de vlam weer te laten branden”, aldus Harold Velten. Er wordt nu nagedacht over het bereiken van de Turken in Nederland, wat belangrijk is omdat dit nog een sterk onbereikte groep is. Ook vindt er een enorme verdieping en betrokkenheid bij zending plaats en worden beide gemeenten gezegend. Harold:“Wij kunnen enorm veel leren van hen en wíj zijn het die misschien nog wel meer zegen door het partnerschap ontvangen!”

Ook partner worden met een gemeente in zendingsgebied? Download dan onze brochure of kom met ons in contact voor meer informatie.

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.