fbpx

Word zendeling

Geven

Kerk in Wierden wordt partner met groeiende gemeente in Turkije

23 mei 2019

Kerk in Wierden wordt partner met groeiende gemeente in Turkije

23 mei 2019

Geweldig nieuws! Ichtus VBG in Wierden heeft besloten de komende jaren samen te werken met een kerk in een onbereikt gebied, Turkije. Samen met CAMA Zending is het partnerschap tot stand gekomen. Via collecten, informatieverstrekking en een jaarlijkse zendingsdienst is CAMA Zending het verlengstuk geworden van de visie van Ichtus VBG om de onbereikte volken te bereiken.

Harold Velten staat op podium met microfoon en spreekt met blauwe achtergrond

Harold Velten, voorganger in Wierden, schrijft dat hij merkte dat zijn gemeente steeds minder betrokken raakte bij overzeese zending. Vandaar dat besloten werd om de gemeente opnieuw te richten op zending.

“Als partnergemeente mag Ichtus VBG samen met hen optrekken”

Concreet houdt het in dat Ichtus VBG Wierden gaat samenwerken met een gemeente in onbereikt gebied, in Turkije. In deze regio, waar nauwelijks christenen zijn, komt een kleine evangelische gemeenschap met zo’n 50 leden samen. Als partnergemeente mag Ichtus VBG samen met hen optrekken.

Inmiddels hebben ze via foto’s en filmpjes kennis met elkaar kunnen maken, maar voor de toekomst zijn er nog veel meer mogelijkheden. Harold vertelt dat hij denkt aan uitwisselingen van volwassenen en jongeren en het zoeken naar mogelijkheden om te helpen met het bereiken van de Turken met het Evangelie.

Ongelooflijk inspirerend!

De voorganger van de Turkse gemeente was een tijdje geleden in Nederland, om te preken in Wierden. Hij deelde hoe hun kleine gemeente een licht was in de regio. Hij vertelde hoe ze via internet de onbereikten van Iran en Afghanistan vertelden over Christus, hoe er mensen tot geloof kwamen, naar hen toe reisden, in hun gemeente werden gedoopt en vervolgens weer terug gingen naar hun eigen Christus-vijandige omgeving! Ongelooflijk inspirerend, waarbij Ichtus VBG ervoer dat deze kleine gemeente in veel opzichten voor ligt op de grote kerken in het westen.

Zegenen en gezegend worden

“De gemeente werd bemoedigd en aangevuurd om de vlam weer te laten branden”, aldus Harold Velten. Er wordt nu nagedacht over het bereiken van de Turken in Nederland, wat belangrijk is omdat dit nog een sterk onbereikte groep is. Ook vindt er een enorme verdieping en betrokkenheid bij zending plaats en worden beide gemeenten gezegend. Harold:“Wij kunnen enorm veel leren van hen en wíj zijn het die misschien nog wel meer zegen door het partnerschap ontvangen!”

Ook partner worden met een gemeente in zendingsgebied? Download dan onze brochure of kom met ons in contact voor meer informatie.

Nieuwste berichten

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Bron: Christelijk Nieuws In een aflevering van RD ‘Uit of Thuis’ vertellen Peter ...
De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...