fbpx

Word zendeling

Geven

Noodhulp aardbeving Turkije en Syrië: doneer nu

7 feb 2023

Noodhulp aardbeving Turkije en Syrië: doneer nu

7 feb 2023

In Turkije en Syrië is het dodental als gevolg van de aardbevingen inmiddels opgelopen tot meer dan 24.000. We horen steeds meer verhalen van mensen ter plekke, de nood is ongekend hoog. Via lokale kerken en onze partners kunnen we gericht directe hulp bieden in de in de getroffen gebieden.

Een zware aardbeving trof Turkije en Syrië in de nacht van 5 op 6 februari. Met onvoorstelbaar veel doden gewonden en vermisten als gevolg. Heel veel mensen zijn dakloos geworden en moeten nu in de open lucht de vrieskou doorstaan. CAMA Zending en Unie-ABC verlenen noodhulp via kerken en partners ter plekke in de getroffen gebieden in Syrië en Turkije.

We staan we in nauw contact met lokale kerken ter plaats en krijgen steeds meer verhalen te horen. Pastor Abdullah Homsi, voorganger van de CAMA-kerk in Aleppo vertelt: “De eerste aardbeving kwam ’s ochtends in alle vroegte. Mensen gingen in paniek de straat op. Toen de tweede beving kwam was de chaos compleet. We hebben direct de deuren van onze kerk – die zich op de begane grond bevindt en hierdoor veiliger is – geopend zodat mensen hier konden schuilen. De wegen staan helemaal vast met mensen die proberen te vluchten, complete gebouwen zijn ingestort, er zijn veel slachtoffers. We proberen zoveel mogelijk mensen in de kerk te helpen. We hebben hierbij hulp nodig zodat we voor de mensen kunnen zorgen en hen kunnen helpen. Dit is een nieuwe ramp die onze regio treft. De Heer helpe ons. Hartelijk dank voor jullie liefde. Bid voor ons.”

Via de netwerken van lokale kerken en onze partners in de getroffen gebieden zijn we in staat om gerichte noodhulp te verlenen door o.a. voedsel, kleding en noodhulpgoederen te verstrekken. Christenen in Turkije en Syrië schijnen helder het licht van Jezus in deze diepe duisternis. Bid voor de lokale gemeenten, voor de zoektocht naar slachtoffers in de puinhopen, bid voor de mensen die dierbaren hebben verloren of van wie de naasten nog vermist zijn, bid voor hen die hulp bieden.

Laten we onze broeders en zusters steunen in deze zware tijd, zodat we ook nu samen Jezus zichtbaar kunnen maken.

Uw gift wordt direct besteed aan het verlenen van noodhulp via de lokale kerken ter plaatse.

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...