fbpx

Word zendeling

Geven

Ondernemerschap essentieel bij bereiken van deze bevolkingsgroep

5 aug 2021

Kopje thee

Ondernemerschap essentieel bij bereiken van deze bevolkingsgroep

5 aug 2021

Mark en Bibi Hollander zijn al jarenlang zendeling in een moeilijk deel van de wereld. Helaas konden ze door recente ontwikkelingen bij de overheid nog maar moeilijk de bevolkingsgroep ‘BL’ bereiken waarvoor ze uitgezonden zijn. Ze hebben papieren moeten ondertekenen waarin ze beloven geen evangelisatie-activiteiten te doen en het is ze verboden om contact te hebben met de ‘BL’. Op een bijzondere manier kwam er afgelopen zomer een doorbraak.

Nieuwe onderneming

De school die al een poosje koffiebonen verkoopt, wilde graag een product toevoegen. De leerlingen mochten ideeën bedenken en moesten die presenteren. Nu had Mark voorgesteld om ook thee te gaan verkopen,

In samenwerking met anderen hebben Mark en Bibi vervolgens thee van de ‘BL’ opgekocht, in theezakjes verwerkt en samples opgestuurd. En hoewel de presentatie van het groepje leerlingen dat de BL-thee aanprees, helemaal in het honderd liep, werd hun product toch gekozen! Deze school gaat naast eerlijke en verantwoorde koffiebonen nu ook BL-thee verkopen aan ouders en vrienden!

Zendelingen Mark en Bibi van de achterkant anoniem

Toegang tot het Evangelie

Door deze mooie ontwikkeling, krijgen de BL het beter. Ze zijn nu niet meer volledig aangewezen op louche thee-opkopers, maar krijgen een goede prijs voor de thee waar ze hard voor hebben gewerkt. En er is nog een geweldige bijkomstigheid: collega zendelingen kunnen door deze grote klant hun papieren om officieel thee-opkopers te worden gaan aanvragen!

Dit geeft hen een reden om het hele BL-gebied door te rijden (ook in gebieden die momenteel voor de gewone mensen zijn afgesloten) en dus overal gesprekken aan te gaan! Bovendien is het hiermee voor hen legaal en logisch (naar de overheid toe) om dicht bij de BL te wonen!

Nieuwste berichten

Willem en Jolanda terug naar Zuid-Azië

Willem en Jolanda terug naar Zuid-Azië

Na twee jaar kunnen Willem en Jolanda Boer eindelijk weer een korte reis maken naar ...
Met een lege maag naar school

Met een lege maag naar school

Regelmatig gaat Anna op bezoek bij een moeder met 6 meisjes. Ze komt daar om haar te ...
Mano-volk Guinee bereikt met het Evangelie

Mano-volk Guinee bereikt met het Evangelie

CAMA zendeling Jon Erickson heeft een hart voor wat er in Handelingen 1:8 staat ...
Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

Samen met CAMA zendelingen Marco en Marjolein Schuurmans is een Surinaamse delegatie ...