fbpx

Word zendeling

Geven

Ondernemerschap essentieel bij bereiken van deze bevolkingsgroep

5 aug 2021

Kopje thee

Ondernemerschap essentieel bij bereiken van deze bevolkingsgroep

5 aug 2021

Mark en Bibi Hollander zijn al jarenlang zendeling in een moeilijk deel van de wereld. Helaas konden ze door recente ontwikkelingen bij de overheid nog maar moeilijk de bevolkingsgroep ‘BL’ bereiken waarvoor ze uitgezonden zijn. Ze hebben papieren moeten ondertekenen waarin ze beloven geen evangelisatie-activiteiten te doen en het is ze verboden om contact te hebben met de ‘BL’. Op een bijzondere manier kwam er afgelopen zomer een doorbraak.

Nieuwe onderneming

De school die al een poosje koffiebonen verkoopt, wilde graag een product toevoegen. De leerlingen mochten ideeën bedenken en moesten die presenteren. Nu had Mark voorgesteld om ook thee te gaan verkopen,

In samenwerking met anderen hebben Mark en Bibi vervolgens thee van de ‘BL’ opgekocht, in theezakjes verwerkt en samples opgestuurd. En hoewel de presentatie van het groepje leerlingen dat de BL-thee aanprees, helemaal in het honderd liep, werd hun product toch gekozen! Deze school gaat naast eerlijke en verantwoorde koffiebonen nu ook BL-thee verkopen aan ouders en vrienden!

Zendelingen Mark en Bibi van de achterkant anoniem

Toegang tot het Evangelie

Door deze mooie ontwikkeling, krijgen de BL het beter. Ze zijn nu niet meer volledig aangewezen op louche thee-opkopers, maar krijgen een goede prijs voor de thee waar ze hard voor hebben gewerkt. En er is nog een geweldige bijkomstigheid: collega zendelingen kunnen door deze grote klant hun papieren om officieel thee-opkopers te worden gaan aanvragen!

Dit geeft hen een reden om het hele BL-gebied door te rijden (ook in gebieden die momenteel voor de gewone mensen zijn afgesloten) en dus overal gesprekken aan te gaan! Bovendien is het hiermee voor hen legaal en logisch (naar de overheid toe) om dicht bij de BL te wonen!

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...