fbpx

Word zendeling

Geven

Opgepakt in Azië vanwege christelijk kinderkamp

28 apr 2022

Christelijk kinderkamp Azie

Opgepakt in Azië vanwege christelijk kinderkamp

28 apr 2022

CAMA zendelingen Mark en BIbi Hollander: ‘Een groep kinderen was aan het buiten spelen toen er opeens politie verscheen. De kinderen hadden, in een gesloten land in Azië, destijds wintervakantie en ze waren bijeen voor een vakantie Bijbel week. De boerderij waar ze verbleven ligt aan een kronkelig modderpad, buiten de stad, ver van de bewoonde wereld en uit het zicht van de overheid.’

Documenten in beslag genomen

‘Toch werd het kamp ontdekt. Alle kinderen werden naar huis gestuurd en degene die de leiding had werd opgepakt voor verhoor. Tot ’s avonds laat was er een grote groep agenten op het terrein aanwezig. Documenten werden in beslag genomen.

Lokale vrienden hoorden wat er gebeurde, maar niemand durfde naar de boerderij toe te rijden of contact te zoeken met de kampleiding. Er wordt daar regelmatig onderwijs over de Bijbel gegeven, iets dat hier nadrukkelijk verboden is.

‘Er wordt daar regelmatig onderwijs over de Bijbel gegeven, iets dat hier nadrukkelijk verboden is.’

Onzekerheid

Dagenlang verkeerde iedereen in shock, er gingen wilde geruchten rond en niemand wist wat er precies waar was.

Iedereen is zich ervan bewust dat zij de volgende kunnen zijn die opgepakt wordt. Wat is er precies gevonden op die boerderij? Kunnen alle contactpersonen uit de telefoon van de verhoorde jongeman een bezoekje verwachten? Zullen wij ermee verbonden worden, omdat wij hem kennen?
Ook de eigenaren van het terrein, zendelingen die op dit moment in het buitenland zijn, staan grote angsten uit. Betekent deze inval dat hun werk is ontdekt? Kunnen zij ooit nog terugkeren naar dit land?

Vrijgelaten

Inmiddels is de leidinggevende van de vakantie bijbel week weer vrij. Wat er allemaal is gevraagd en hoeveel gevolgen deze inval nog gaat krijgen, blijft gissen. De overheid heeft veel mogelijkheden om telefoons te tracken en uit te lezen. Maar betekent dat dat de families van de kinderen nu in de gaten gehouden worden? Zal de jongeman zijn werk nog kunnen doen? En hoe gaat het verder met de christenen die elke zondag met hem samenkwamen?

Iedereen is er in ieder geval weer eens goed van doordrongen wat de overheid hier kan en mag.

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...