fbpx

Word zendeling

Geven

Opgepakt in Azië vanwege christelijk kinderkamp

28 apr 2022

Christelijk kinderkamp Azie

Opgepakt in Azië vanwege christelijk kinderkamp

28 apr 2022

CAMA zendelingen Mark en BIbi Hollander: ‘Een groep kinderen was aan het buiten spelen toen er opeens politie verscheen. De kinderen hadden, in een gesloten land in Azië, destijds wintervakantie en ze waren bijeen voor een vakantie Bijbel week. De boerderij waar ze verbleven ligt aan een kronkelig modderpad, buiten de stad, ver van de bewoonde wereld en uit het zicht van de overheid.’

Documenten in beslag genomen

‘Toch werd het kamp ontdekt. Alle kinderen werden naar huis gestuurd en degene die de leiding had werd opgepakt voor verhoor. Tot ’s avonds laat was er een grote groep agenten op het terrein aanwezig. Documenten werden in beslag genomen.

Lokale vrienden hoorden wat er gebeurde, maar niemand durfde naar de boerderij toe te rijden of contact te zoeken met de kampleiding. Er wordt daar regelmatig onderwijs over de Bijbel gegeven, iets dat hier nadrukkelijk verboden is.

‘Er wordt daar regelmatig onderwijs over de Bijbel gegeven, iets dat hier nadrukkelijk verboden is.’

Onzekerheid

Dagenlang verkeerde iedereen in shock, er gingen wilde geruchten rond en niemand wist wat er precies waar was.

Iedereen is zich ervan bewust dat zij de volgende kunnen zijn die opgepakt wordt. Wat is er precies gevonden op die boerderij? Kunnen alle contactpersonen uit de telefoon van de verhoorde jongeman een bezoekje verwachten? Zullen wij ermee verbonden worden, omdat wij hem kennen?
Ook de eigenaren van het terrein, zendelingen die op dit moment in het buitenland zijn, staan grote angsten uit. Betekent deze inval dat hun werk is ontdekt? Kunnen zij ooit nog terugkeren naar dit land?

Vrijgelaten

Inmiddels is de leidinggevende van de vakantie bijbel week weer vrij. Wat er allemaal is gevraagd en hoeveel gevolgen deze inval nog gaat krijgen, blijft gissen. De overheid heeft veel mogelijkheden om telefoons te tracken en uit te lezen. Maar betekent dat dat de families van de kinderen nu in de gaten gehouden worden? Zal de jongeman zijn werk nog kunnen doen? En hoe gaat het verder met de christenen die elke zondag met hem samenkwamen?

Iedereen is er in ieder geval weer eens goed van doordrongen wat de overheid hier kan en mag.

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.