fbpx

Word zendeling

Geven

Vijf nieuwe dopelingen in Guinee

13 jun 2018

5 vrolijke Senegalezen die gedoopt zijn

Vijf nieuwe dopelingen in Guinee

13 jun 2018

Dat we meer personeel kunnen gebruiken in Hoop Kliniek is zeker. In de afgelopen maanden zijn er wel een aantal records gebroken. Zo werden er in januari 1538, in februari 1569, in maart 1741 en in april 1625 mensen geholpen. In voorgaande jaren is dit nooit boven de 1500 mensen per maand geweest. Iedereen heeft lange dagen gemaakt. Vaak 10-12 uur per dag.

“De wachtlijst om geopereerd te worden is erg lang.”

In 2014 werd de operatiekamer in tweeën verdeeld. De tweede OK werd meestal alleen gebruikt voor het gipsen van gebroken ledematen of het opensnijden van een abces. Sinds januari worden beide OK’s voor operaties gebruikt. Er zijn twee anesthesisten, wanneer in de ene OK de patiënt nog uit de narcose komt, kan in de tweede al een andere patiënt onder narcose gebracht worden. Hierdoor vermindert de wachttijd voor de enige chirurg die we hebben waardoor hij meer patiënten per dag kan opereren. De wachtlijst om geopereerd te worden is erg lang. Altijd zijn er wel urgente gevallen, zoals Agnes, die tussendoor komen.

“Bidt u mee voor een wonder?”

Agnes is een jonge vrouw uit een stad hier zeven uur vandaan. Zij moest een keizersnee ondergaan. In het lokale ziekenhuis van haar stad werd ze geopereerd. Een jongetje werd geboren. Met Agnes ging het niet zo goed. Er was een fistel ontstaan waardoor darminhoud naar buiten kwam. Na ruim een maand heeft haar familie haar naar Hoop kliniek gebracht. Dokter Yaradouno opereerde haar en vond een groot gedeelte van haar dunne darm geperforeerd of open gescheurd. Agnes is nog erg zwak en moet aansterken om een tweede operatie te kunnen ondergaan. Waarschijnlijk moet er wel een groot stuk van haar dunne darm weggehaald worden. Bidt u mee voor een wonder, dat Agnes aan mag sterken en goed mag herstellen?

“In Gueasso werden er vijf mensen gedoopt, van jong tot oud!”

In Gueasso is ook begonnen aan het leggen van het fundament voor de gezondheidspost. Jon gaat regelmatig naar deze stad, zo’n drie uur rijden bij ons vandaan. Samen met de lokale voorganger gaan ze ’s avonds naar de omringende dorpen voor evangelisatie. Tijdens Paasfeest was het een dubbel feest. In de ochtend werd er namelijk een doopdienst gehouden. In Gueasso werden er vijf mensen gedoopt, van jong tot oud!

Wilt u meer weten over Jon & Anja en hun werkzaamheden in Guinee? Bekijk dan ook eens hun persoonlijke pagina voor foto’s, een video en meer.

N.a.v.: Nieuwsbrief Anja & Jon Erickson (Guinee, juni 2018).

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...