fbpx

Word zendeling

Geven

Weer terug naar het zendingsveld. Of toch niet?

2 sep 2020

Mondkapje-en-thermometer

Weer terug naar het zendingsveld. Of toch niet?

2 sep 2020

Onzekerheid, aanpassen en vertrouwen. Dit lijken wel de drie woorden te zijn waarmee de zendelingen van CAMA de laatste tijd veel te maken hebben. Hoewel de zorgen in Nederland groot zijn, lijkt de situatie enigszins te stabiliseren. Maar op het zendingsveld gaat het er vaak anders aan toe. Informatie is schaars, verandert met de dag. En heeft grote impact op het werk van onze zendelingen.

Onzekerheid

Op dit moment zijn er nog veel zendelingen in Nederland. Ze staan weer om te popelen om terug te gaan naar het zendingsgebied. Maar hoe doe je dat eigenlijk als er geen reguliere vluchten zijn? Of als het gebied waarin jij woont een Corona-hotspot is?

Zo vertelden Frans en Anna dat ze aan het wachten zijn totdat ze weer kunnen vliegen. Het vliegveld in het land waar zij naartoe gaan is nog gesloten. Het gaat komende week open. Althans, dat is de verwachting. Niemand weet precies wat er op welk moment gaat gebeuren. De onzekerheid blijft groot. 

Aanpassen

Een langere tijd in Nederland zijn op verlof. Het klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Maar niet voor de zendelingen. Hoewel ze het fijn vinden om familie en vrienden te kunnen bezoeken willen ze niets liever dan terug naar het zendingsveld. De plek waar ze geroepen zijn.

In de tussentijd worden er allerlei oplossingen gevonden en passen ze zich aan de situatie aan. Taal en cultuurlessen worden thuis gedaan. Lokale teams ontvangen instructies via Zoom. En zendelingen steken hun handen uit op de plek waar ze op dit moment verblijven.

Vertrouwen

Onze God is trouw. Dat is waar we ons aan vast houden, en onze zendelingen veel rust uit putten. Hoewel er veel onzekerheid is en het aanpassen soms lastig is blijven ze vertrouwen houden. God is in control. En totdat dingen veranderen blijven we bidden. Hoe lang dat ook duurt. Bid jij ook mee voor de wereld?

En wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen. – 2 Kronieken 7:14

 

Nieuwste berichten

Russische CAMA-voorganger naar Zoetermeer

Russische CAMA-voorganger naar Zoetermeer

Op dinsdagavond 24 januari zal Misha Medvedev, voorganger van de CAMA-kerk in ...
Ik hoop te ontdekken of zending bij mij past

Ik hoop te ontdekken of zending bij mij past

Ze is 22 jaar, afgestudeerd in Fine Arts & Design in Education aan de Hogeschool ...
11 nieuwe zendelingen voor CAMA Zending in 2022

11 nieuwe zendelingen voor CAMA Zending in 2022

In 2022 heeft CAMA Zending 11 nieuwe zendelingen uit kunnen zenden naar de minst ...
LIFE ON TOUR: JESUS > everything

LIFE ON TOUR: JESUS > everything

CAMA Zending, Life tienerevent en Delight Worship samen on tour Tieners en jongeren ...