fbpx

Word zendeling

Geven

Weer terug naar het zendingsveld. Of toch niet?

2 sep 2020

Mondkapje-en-thermometer

Weer terug naar het zendingsveld. Of toch niet?

2 sep 2020

Onzekerheid, aanpassen en vertrouwen. Dit lijken wel de drie woorden te zijn waarmee de zendelingen van CAMA de laatste tijd veel te maken hebben. Hoewel de zorgen in Nederland groot zijn, lijkt de situatie enigszins te stabiliseren. Maar op het zendingsveld gaat het er vaak anders aan toe. Informatie is schaars, verandert met de dag. En heeft grote impact op het werk van onze zendelingen.

Onzekerheid

Op dit moment zijn er nog veel zendelingen in Nederland. Ze staan weer om te popelen om terug te gaan naar het zendingsgebied. Maar hoe doe je dat eigenlijk als er geen reguliere vluchten zijn? Of als het gebied waarin jij woont een Corona-hotspot is?

Zo vertelden Frans en Anna dat ze aan het wachten zijn totdat ze weer kunnen vliegen. Het vliegveld in het land waar zij naartoe gaan is nog gesloten. Het gaat komende week open. Althans, dat is de verwachting. Niemand weet precies wat er op welk moment gaat gebeuren. De onzekerheid blijft groot. 

Aanpassen

Een langere tijd in Nederland zijn op verlof. Het klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Maar niet voor de zendelingen. Hoewel ze het fijn vinden om familie en vrienden te kunnen bezoeken willen ze niets liever dan terug naar het zendingsveld. De plek waar ze geroepen zijn.

In de tussentijd worden er allerlei oplossingen gevonden en passen ze zich aan de situatie aan. Taal en cultuurlessen worden thuis gedaan. Lokale teams ontvangen instructies via Zoom. En zendelingen steken hun handen uit op de plek waar ze op dit moment verblijven.

Vertrouwen

Onze God is trouw. Dat is waar we ons aan vast houden, en onze zendelingen veel rust uit putten. Hoewel er veel onzekerheid is en het aanpassen soms lastig is blijven ze vertrouwen houden. God is in control. En totdat dingen veranderen blijven we bidden. Hoe lang dat ook duurt. Bid jij ook mee voor de wereld?

En wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen. – 2 Kronieken 7:14

 

Nieuwste berichten

René en Cecilia Holvast stoppen na 35 jaar zendingswerk

René en Cecilia Holvast stoppen na 35 jaar zendingswerk

René en Cecilia Holvast zijn in 1986 uitgezonden naar Mali. In 35 jaar tijd zijn ze ...
Hedi stond na 12 jaar op uit de rolstoel en werd opnieuw zendeling

Hedi stond na 12 jaar op uit de rolstoel en werd opnieuw zendeling

Velen van jullie kennen Hedi Vijge als ‘Heleen Veen’. De afgelopen 9 jaar was Hedi ...
CAMA Zending en jouw gemeente

CAMA Zending en jouw gemeente

We bouwen graag aan een warme band met kerken en gemeenten die hetzelfde verlangen ...
Zendeling Carina Saarloos wordt gemist

Zendeling Carina Saarloos wordt gemist

Afgelopen maand kwam het verdrietige nieuws dat Carina Saarloos door een noodlottige ...