fbpx

Word zendeling

Geven

Wonderlijke gebeurtenissen in Toscane 

15 feb 2024

Wonderlijke gebeurtenissen in Toscane 

15 feb 2024

Recent kwamen Hans en Leida in Italië in contact met een wel erg energieke dame. Ze is een gepensioneerd advocate, 67 jaar en gewend de hele wereld rond te reizen. Ze heeft een huis in een stadje in het zuidoosten van Toscane, met de bedoeling hier in de toekomst onder andere retraites te kunnen organiseren. Zo’n 13 jaar geleden kwam ze tot geloof en toen haar man niet zo heel lang geleden overleed veranderde dit haar leven. Ze is een echte evangelist en loopt over van enthousiasme om het evangelie van Jezus Christus met zoveel mogelijk mensen te delen.  

Genezingen  

Waar ze ook komt – en dus ook in Italië waar ze regelmatig is – vertelt ze iedereen met wie ze in contact komt over Jezus. Er gebeuren fantastische dingen in deze Toscaanse stad. Zo begon ze te bidden voor mensen en vinden er genezingen plaats, zijn er geweldige getuigenissen en komen er mensen tot geloof. En zij komen bij haar terug, omdat ze meer willen meer weten over God, over Jezus, over Wie het is die hen heeft genezen.  

Samenkomsten  

En zo ontstond de behoefte aan meer onderwijs en aan frequente samenkomsten. In de stad is momenteel geen kerk aanwezig. Zelf weet ze niet hoe ze een kerk – die feitelijk al aan het ontstaan is – zou kunnen starten en leiden en ze vraagt om hulp.  

Italië  

Van huis uit is Italië een katholiek land, maar er zijn weinig Italianen die nog een kerk bezoeken. Slechts een zeer klein deel van de bevolking is protestants/evangelisch christen, volgens sommige cijfers gaat het om minder dan 1% van de bevolking, waarvan een groot deel in het zuiden van het land. In sommige noordelijke regio’s ligt dit percentage zelfs onder de 0,4%. Een groot deel van de Italianen kent Jezus niet en jongere generaties voelen zich aangetrokken tot het secularisme, atheïsme en agnosticisme. De desillusie over het culturele katholicisme is groot.  

Bereidheid  

Kenmerkend is dat leden van een kleine evangelische kerk in het noorden van Italië bereid zijn om uren heen – en weer uren terug – te reizen om met een team te helpen samenkomsten in deze stad in Toscane te organiseren. Gepassioneerd en gedreven om te helpen en het evangelie ook hier te kunnen brengen. Een heel mooi initiatief, maar niet voldoende om iets duurzaams te laten ontstaan.  

Kerkplanters  

De mensen in dit Toscaanse stadje zouden ongelooflijk geholpen zijn met kerkplanters die de samenkomsten verder vorm kunnen geven en van daaruit meer mensen in deze regio met zo weinig christenen kunnen bereiken met het geweldige nieuws van Jezus Christus. Een mooiere start kun je je als gemeentestichter toch bijna niet wensen. Voel je je geroepen hier Gods koninkrijk verder te bouwen? Bekijk de vacature en reageer!  

 

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...