fbpx

Word zendeling

Geven

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

2 mei 2023

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

2 mei 2023

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU plaats in Baptistengemeente ‘Ontmoeting’ in Arnhem. MISSIE.NU brengt het onderwerp ‘Missie in crisis?!’ op tafel en gaat het gesprek aan over de rol en roeping van de kerk en missie in de toekomst. Deelnemers gaan tijdens workshops zelf aan de slag en krijgen handige tools aangereikt om met hun gemeente mee verder te gaan.

Lezingen
De conferentie gaat van start met een lezing van filosoof en Leger des Heils strategiedirecteur Evert-Jan Ouweneel over ‘Koninklijke tegendraadsheid’. “In Gods koninkrijk is zwak niet per se zwak, tegenslag niet per se tegenslag en dwaas niet per se dwaas”, zegt Evert-Jan. Hij wil de deelnemers uitdagen hun zintuigen open te houden om te zien hoe Gods hand juíst zichtbaar wordt wanneer wij met lege handen staan. Onze directeur Jan Wolsheimer brengt zijn aandeel met een lezing over ‘Wat nou crisis? Christus!’. Jan: “De geschiedenis laat zien dat juist in tijden van crisis de kerk tot bloei kan komen.” In zijn lezing gaat Jan in op de uitnodiging naar de kerk om in tijden van crisis haar onvoorwaardelijke vertrouwen uit te spreken naar Jezus Christus. Na de lezingen krijgen deelnemers de mogelijkheid de hoofdsprekers vragen te stellen tijdens een panelgesprek.

Workshops
MISSIE.NU biedt tijdens het middagprogramma vijf workshops aan waar deelnemers uit kunnen kiezen. De deelnemers gaan aan het werk over de besproken onderwerpen en vraagstukken. In de workshop ‘Samenwerken als kerken op plaatselijk niveau in Gods missie’ van Joop Brongers, horen deelnemers over de praktijkervaringen van een missionair pioniersinitiatief en doen zij verwerkingsoefeningen voor de samenwerking met kerken in hun omgeving. Oeds Blok zal de workshop ‘Leidinggeven aan Gods missie in tijden van crisis’ verzorgen. Hij zet de deelnemers aan de slag met een oefening van verstilling en actie, met als uitgangspunt de situatie van ieders gemeente. Zijn doel is om de deelnemers bemoedigd en met nieuwe inzichten in leiderschap naar huis te laten gaan. Tijdens de workshop ‘Crisis en liturgie’ behandelt Hans Riphagen hoe de liturgie een plek is waar (geloofs)taal gevonden kan worden om betekenis te geven aan de crisis, zowel dichtbij als ver weg. Hij daagt de deelnemers uit om moedige keuzes te maken en soms buiten de gebaande paden te gaan. De workshop ‘Acute crisis op het zendingsveld – hoe ga je er mee om?’ is onder leiding van zendelingen Jeroen en Romy. Aan de hand van concrete voorbeelden behandelen zij gevaarlijke situaties waar zendingswerkers steeds vaker mee te maken hebben. Marina Bouwman leidt de workshop ‘Jong in crisistijd’. ‘Wat kunnen we met en van jongeren leren?’ en ‘Wat is krachtig in hoe zij zich in crisis bewegen en hoe kan je als gemeente behulpzaam voor hen zijn?’ zijn vragen die in haar workshop aan bod komen.

Kosten en aanmelding
Aanmelden kan nog tot 9 mei, maar het aantal tickets is beperkt. Wees er dus snel bij! De kosten voor de conferentiedag bedragen €17,50 voor leden van een Unie-ABC gemeente, en €22,50 voor deelnemers die niet zijn aangesloten bij de Unie-ABC. Aanmelden kan via de website van MISSIE.NU. Na afloop van de conferentiedag vindt de voorjaars-ALV van de Unie-ABC plaats. Hiervoor moeten deelnemers zich apart aanmelden. Voorgangers en oudsten zijn uitgenodigd naar MISSIE.NU te komen en zich vervolgens aan te sluiten bij de vergadering.

Afscheid CAMA Zending directeur Boudewijn van Schoonhoven
Na tien mooie jaren zit het erop voor Boudewijn: sinds 1 april heeft hij het stokje overgedragen aan Jan Wolsheimer. 
Na de conferentiedag, van 20.00 tot 21.30 uur, zal er gelegenheid zijn om onder het genot van een hapje en een drankje Boudewijn persoonlijk te bedanken en afscheid van hem te nemen als directeur van CAMA Zending. U bent van harte uitgenodigd om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn! Aanmelden is niet nodig.

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...