fbpx

Word zendeling

Geven

Zorgen over winter in Oekraïne

29 sep 2022

Oekraine Winter

Zorgen over winter in Oekraïne

29 sep 2022

Dankzij jullie gulle giften is het werk onder Oekraïense vluchtelingen en ontheemde Oekraïners onverstoord doorgegaan afgelopen zomer. De herfst is inmiddels flink begonnen en veel mensen in Oekraïne maken zich grote zorgen voor de aanstaande winter. Ook al zijn de energiekosten in Europa de laatste tijd erg hoog, vergeet niet om ook voor onze broers en zussen uit Oekraïne te zorgen de komende maanden. Geef jij ook zodat de hulp door kan gaan?

Korte update

De situatie is de afgelopen maanden relatief gelijk gebleven. De meeste gevechten vinden plaats het oosten en zuiden, waar zich ook de meeste mensen bevinden die ernstig hulp nodig hebben. Er is beperkte toegang tot voedsel, water, elektriciteit en nog steeds proberen mensen uit bezette gebieden te vluchten. De lokale bevolking vreest voor de aankomende strenge winter.

De kerk gaat door

Hoewel het vechten doorgaat proberen de kerken zo goed mogelijk te blijven helpen. Zo werden afgelopen zomer verscheidene retraites georganiseerd voor voorgangers, om hen toe te rusten anderen te helpen. Jeugdkampen verzorgden enige verlichting voor kinderen en jongeren die in het land gebleven zijn. Jeugdleiders organiseerden een conferentie om energie op te doen en anderen te bemoedigen zich uit te strekken naar de jeugd in Oekraïne.

In Kiev was één van de kerken in staat om hun jaarlijkse dag-kamp voor gehandicapte mensen te organiseren. Een vrouwenontbijt in een andere kerk focuste op gebed voor degenen die moeten vechten en de ontheemden. De Nikolaev Baptist Church bevindt zich in een regio met heftige bombardementen, maar hield onlangs een zondagsdienst met een kerkzaal die uitpuilde van de bezoekers. Ondanks de explosies en moeilijke situatie in de stad blijven deze mensen Gods huis bezoeken, op zoek naar ondersteuning, stabiliteit en vrede.

Nieuwe kerk ingewijd

In Bilhorod-Dnistrovs’kyi is zelfs een nieuwe kerk ingezegend. De leiders van de kerk openden met het volgende statement: ‘Door de inwijding van een nieuw gebedshuis tijdens de oorlog heeft God altijd zicht op morgen.’ Een bijzondere hoop, waar velen zich aan vast houden.

Hulp blijft nodig

Het is indrukwekkend om te zien hoeveel verschillende projecten er door christenen en kerken zijn opgericht om de Oekraïners te helpen. Door onze samenwerking met de EBF (European Baptist Foundation) kunnen we giften op een goede manier besteden aan de meest hulpbehoevende mensen. Doneer jij ook? Door jouw gift kunnen onze broers en zussen in Oekraïne het licht van Jezus laten schijnen in deze donkere tijd.

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...