fbpx

Word zendeling

Geven

Bernabé vertrekt naar het zendingsveld

19 jan 2022

Bernabe in Schoonhoven

Bernabé vertrekt naar het zendingsveld

19 jan 2022

Met bijna Latijnse warmte is CAMA zendeling Bernabé Huaytalla uitgezonden door zijn gemeente ‘de Levensbron’ in Schoonhoven. Ook directeur Boudewijn van Schoonhoven (afkomstig uit Bennekom) was aanwezig in de dienst om samen Bernabé te zegenen.

Johannes 3

De gemeente werd aangemoedigd aan de hand van de derde brief van Johannes, om Bernabé op ‘een voor God waardige manier verder te helpen’. Hij gaat ten slotte uit ‘voor Zijn naam’.  Hierdoor worden wij ‘medestrijders van het geloof’. En meestrijden wordt er gedaan. Verschillende leden stonden rondom Bernabé om voor hem te bidden en te zegenen. Kinderen spraken zegenende woorden toe: liefde, vrijmoedigheid, volharding… De spreker had een toepasselijk woord uit het verhaal van Jozef (hieronder kun je de livestream terugkijken).

Waarom Spanje?

Waarom Spanje? Omdat maar 5% van de Spanjaarden in de leeftijd 18 tot 28 jaar praktiserend katholiek is. Bovendien heeft de katholieke kerk in Spanje Jezus wel als fundament, maar Hij is niet goed zichtbaar. Door de nadruk op andere mensen en praktijken naast Jezus, wordt Hij minder zichtbaar. Bernabé komt uit Peru, dus hij kan goed Spaans. Hij woont al jaren in Nederland waardoor hij culturen weet te overbruggen. Bovendien is hij evangelist. Bernabé is uitgezonden naar Spanje om Jezus zichtbaar te maken.

Kom op!

De gemeente kent Bernabé al jaren. Ze kennen zijn gave van gebed en evangelisatie. Steeds moedigde hij de leden aan: ‘Kom op! Wij moeten opstaan en mensen vertellen van Jezus.’ Maar de gemeente kent ook zijn moeilijke tijden. Daardoor was er een diepe betrokkenheid. Ze zenden niet alleen een van hun beste werkers, maar ook een zeer geliefde.

‘Kom op! Wij moeten opstaan en mensen vertellen van Jezus.’

Wil jij ook het werk van Bernabé ondersteunen? Kijk dan op zijn persoonlijke pagina om te doneren.

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...