fbpx

Word zendeling

Geven

Een aanrijding als kans om het evangelie te delen!

12 feb 2024

Een aanrijding als kans om het evangelie te delen!

12 feb 2024

Onze zendelingen Hans en Leida reizen vier tot vijf keer per jaar naar Italië om te ondersteunen bij de opbouw van de gemeente, leiders te trainen en gemeenteleden toe te rusten. Zo waren ze afgelopen januari te gast Chiesa Cristiana Evangelica La Sorgente, waar Hans die ochtend het woord mocht delen. Terwijl hij net begonnen was met zijn preek, reed er buiten iemand tegen hun auto aan.

Eerder die ochtend

Die zelfde ochtend was er een gezin dat graag naar de dienst wilde, maar deze ochtend zat de tijd hen niet mee. Een halfuur nadat de dienst al was begonnen besloten ze alsnog dat ze de dienst graag wilde bijwonen en vertrokken naar de kerk. Op het moment dat ze bij de kerk aan kwamen rijden zagen ze een Italiaanse jongeman tegen een geparkeerd staande Nederlandse auto aanrijden.

Doorrijden

De jongeman was hevig geschrokken en wilde in eerste instantie doorrijden, maar kon er niet langs omdat het gezin met hun auto de doorgang blokkeerde. Ze stapten uit en vroegen de jongen wat hij van plan was. Hij vertelde erg geschrokken te zijn en naar zijn tante te willen gaan die een paar huizen verderop woonde. Hij maakte een nerveuze indruk en ze besloten hem nog wat vragen te stellen, waarop de jongen een aantal heftige persoonlijke dingen deelde.

Evangelie en gebed

Het gezin deelde dat ze onderweg waren naar de kerk en getuigden over hun geloof in God en Jezus. Ook vroegen ze de jongen of ze voor hem mochten bidden. Dat mocht! En zo hebben ze midden op straat het evangelie mogen delen en samen mogen bidden. De jongen is er enorm door bemoedigd!

De gemeente

Hoewel ze de dienst grotendeels hebben gemist, kwamen ze naar voren om dit bijzondere verhaal te delen. De vader van het gezin riep de gemeente op om voor deze jongen te blijven bidden, wie zet hij op een dag de stap naar de kerk.

De auto?

Ja de auto.. Die heeft alleen maar wat schrammen op de bumper. Een herinnering om voor deze jongen te blijven bidden!

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...