fbpx

Word zendeling

Geven

Met een lege maag naar school

22 jun 2022

Kinderen met honger naar school

Met een lege maag naar school

22 jun 2022

Regelmatig gaat Anna op bezoek bij een moeder met 6 meisjes. Ze komt daar om haar te ondersteunen met babyvoeding. Kleine Fatima is één van de melkbabies. Moeder geeft zelf borstvoeding, maar heeft door haar omstandigheden niet genoeg melk voor haar baby. Ze is de tweede vrouw en woont op een andere plek dan de eerste vrouw. De vader heeft dus twee huizen met gezinnen te onderhouden, maar hij heeft maar één salaris. Hij heeft veel kinderen, dus het is geen vetpot.

Ook dit keer kwam Anna langs met een paar blikken. Ze nodigde haar hartelijk binnen om even bij te praten. Alle meisjes zijn thuis gekomen van school. Toch hangt er al een beetje bedrukte stemming. Anna haalt dit gezin wel eens op naar mijn huis om ze lekker te laten spelen en samen wat leuks te doen. Ze dacht dat ze wel wat sip waren, omdat dat vandaag niet ging gebeuren.

Uiteindelijk vroeg de vrouw of Anna thee wilde. Ze zei: “ja graag, gezellig!” Ze ging thee maken en dat duurde maar. Uiteindelijk kwam de thee, heel waterige thee.

Anna zei niets en dronk.

Toen barstte de vrouw in snikken uit: “Ik heb zelfs geen fatsoenlijke thee meer om te schenken. Anna vroeg op geschrokken toon: “maar heb je dan niets meer in huis?” “Nee”, zei de vrouw, “alles is op.”

Anna vroeg: “Maar heb je ook geen aardappelen, tomaten of uien meer of gewoon brood of rijst?” Dat is het goedkoopste wat er is voor arme gezinnen. Brood en goedkope rijst is altijd wel aanwezig, ook al is er armoede. “Nee”, zei de vrouw, “niets meer. De kinderen gaan al een paar dagen met een lege maag naar school”.

Het enige wat Anna dat moment kon bedenken was boodschappen voor haar halen. Toen ze terug kwam met de boodschappen, barste de vrouw opnieuw in snikken uit, van blijdschap, verdriet en dankbaarheid. Of alles tegelijk? Ze heeft wel 10 minuten gehuild.

“Omdat we haar niet afhankelijk kunnen maken van ons, kijken we met haar naar mogelijkheden om zelf iets te doen of te maken wat we voor en met haar zouden kunnen verkopen.” vertelt Anna.  “Ook zullen we haar zo snel mogelijk betrekken in het groenteproject. Daarnaast kijken we nu ook actief waar we kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld extra groente en vitaminen. Haar kinderen zijn ondervoeding vaak ziek. Bidt met ons voor mogelijkheden voor deze ouders en hoe we meer en meer van Gods liefde voor hen kunnen laten zien.”

Dit is hoe Jezus zichtbaar wordt onder één van de minst bereikte volken wereldwijd.

Nieuwste berichten

LIFE ON TOUR: JESUS > everything

LIFE ON TOUR: JESUS > everything

Een compleet programma voor jeugddiensten en jongerenavonden. Interactief, met een ...
Matthijs in het Midden-Oosten

Matthijs in het Midden-Oosten

Wist jij dat CAMA Zending meerdere zendelingen heeft uitgezonden naar het ...
Interactieve avond Gods Plan en jouw leven

Interactieve avond Gods Plan en jouw leven

Afgelopen week waren we in Baptistengemeente De Verbinding in Veenendaal voor een ...
Vacature directeur CAMA Zending

Vacature directeur CAMA Zending

Wil jij impact hebben op 3 miljard mensen?  Ben jij de visionair die leiding geeft ...