fbpx

Word zendeling

Geven

Met een lege maag naar school

22 jun 2022

Kinderen met honger naar school

Met een lege maag naar school

22 jun 2022

Regelmatig gaat Anna op bezoek bij een moeder met 6 meisjes. Ze komt daar om haar te ondersteunen met babyvoeding. Kleine Fatima is één van de melkbabies. Moeder geeft zelf borstvoeding, maar heeft door haar omstandigheden niet genoeg melk voor haar baby. Ze is de tweede vrouw en woont op een andere plek dan de eerste vrouw. De vader heeft dus twee huizen met gezinnen te onderhouden, maar hij heeft maar één salaris. Hij heeft veel kinderen, dus het is geen vetpot.

Ook dit keer kwam Anna langs met een paar blikken. Ze nodigde haar hartelijk binnen om even bij te praten. Alle meisjes zijn thuis gekomen van school. Toch hangt er al een beetje bedrukte stemming. Anna haalt dit gezin wel eens op naar mijn huis om ze lekker te laten spelen en samen wat leuks te doen. Ze dacht dat ze wel wat sip waren, omdat dat vandaag niet ging gebeuren.

Uiteindelijk vroeg de vrouw of Anna thee wilde. Ze zei: “ja graag, gezellig!” Ze ging thee maken en dat duurde maar. Uiteindelijk kwam de thee, heel waterige thee.

Anna zei niets en dronk.

Toen barstte de vrouw in snikken uit: “Ik heb zelfs geen fatsoenlijke thee meer om te schenken. Anna vroeg op geschrokken toon: “maar heb je dan niets meer in huis?” “Nee”, zei de vrouw, “alles is op.”

Anna vroeg: “Maar heb je ook geen aardappelen, tomaten of uien meer of gewoon brood of rijst?” Dat is het goedkoopste wat er is voor arme gezinnen. Brood en goedkope rijst is altijd wel aanwezig, ook al is er armoede. “Nee”, zei de vrouw, “niets meer. De kinderen gaan al een paar dagen met een lege maag naar school”.

Het enige wat Anna dat moment kon bedenken was boodschappen voor haar halen. Toen ze terug kwam met de boodschappen, barste de vrouw opnieuw in snikken uit, van blijdschap, verdriet en dankbaarheid. Of alles tegelijk? Ze heeft wel 10 minuten gehuild.

“Omdat we haar niet afhankelijk kunnen maken van ons, kijken we met haar naar mogelijkheden om zelf iets te doen of te maken wat we voor en met haar zouden kunnen verkopen.” vertelt Anna.  “Ook zullen we haar zo snel mogelijk betrekken in het groenteproject. Daarnaast kijken we nu ook actief waar we kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld extra groente en vitaminen. Haar kinderen zijn ondervoeding vaak ziek. Bidt met ons voor mogelijkheden voor deze ouders en hoe we meer en meer van Gods liefde voor hen kunnen laten zien.”

Dit is hoe Jezus zichtbaar wordt onder één van de minst bereikte volken wereldwijd.

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...