fbpx

Word zendeling

Geven

Israël: ‘Mensen staan meer open om te horen over God’

23 jan 2024

Israël: ‘Mensen staan meer open om te horen over God’

23 jan 2024

Samen Jezus zichtbaar maken, dat is de missie van de zendelingen van CAMA Zending. Wat doe je met deze missie als het land waar je het licht van Jezus verspreid oorlog uitbreekt? Ondanks de situatie en het gevaar hebben Albert en Esther Knoester ervoor gekozen om te blijven en naast de Israëlieten te staan. Zij wonen en werken daar sinds 2018 in Dimona.

De mensen daar zijn diep in het hart geraakt en gaan door een ontzettende onzekere tijd. In deze donkere tijden mogen Albert en Esther het licht van onze Heer verspreiden daar waar het hard nodig is.

“Mensen staan meer open om te horen over God. Soms komt het zomaar voor, dat seculiere Joden (zij die niet veel met geloof in God hebben) ons vragen om uit de Bijbel voor te lezen.”

Samen hebben ze een inloophuis waar allerlei bezoekers even naar binnen kunnen lopen, ze hebben het drukker dan ooit. De afgelopen tijd zijn er verschillende bijzondere ontmoetingen geweest. Ze kunnen daar de mensen dienen en een luisterend oor bieden. Maar ook, als hun hart daarvoor openstaat de mensen de hoop van onze Heer Jezus te brengen.

“Ik hoor vanuit de eerste hand schrijnende verhalen. Levens die verwoest zijn, gebroken mensen, en mensen zonder hoop. Velen waar ik mee in aanraking kom zijn seculier en hebben helemaal niets met geloof in God.” Ze hebben dan vooral wijsheid en vrijmoedigheid nodig. De meesten weten niets van de Bijbel en Gods plan met Israël en de wereld.

Ook op andere manieren, door vrijwilligerswerk, komen zij in aanraking met mensen aan wie ze kunnen getuigen van de Heer. Relaties opbouwen met de mensen daar is heel belangrijk, maar het kost ook veel tijd en energie. Ze danken de Heere dat ze hoop mogen brengen aan zovelen die de hoop en moed verloren hebben.

Bid mee voor Israël en de Palestijnse gebieden. Bid voor Albert en Esther Knoester en voor Ernst en Johanna Boogert en hun kinderen. Bid om bescherming en voor kansen om juist nu Jezus zichtbaar te kunnen maken. 

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...