fbpx

Word zendeling

Geven

Zendelingen dankbaar voor annulering reis

13 sep 2022

Zendelingen dankbaar voor annulering reis

13 sep 2022

Zendelingen die blij zijn dat hun reis naar het zendingsveld geannuleerd wordt. Je leest het goed! Zendelingen Willem en Jolanda Boer stonden op het punt om te vertrekken naar een gesloten land in Azië, maar op het laatste moment werd hun reis geannuleerd. Nu, terugkijkend op wat er gebeurd is, blijkt dat een zegen van God! 

Stille tijd

Toen Willem voor de reis bad werd zijn aandacht vooral getrokken naar Handelingen 27:10. In dit gedeelte gaat het over Paulus die de bemanning van het schip waarschuwt om niet verder te reizen. Hij zegt daar:

‘Ik voorzie grote moeilijkheden als we nu uitvaren: niet alleen lopen de lading en het schip gevaar, maar ook onze levens.’

Toen hij deze woorden las schoot meteen door hem heen dat het misschien beter was om niet te gaan. Dat voelde heel gek, want ze wilden juist heel graag gaan. En hoe dan ook is zo’n gedachte op zich natuurlijk geen reden om de reis dan maar niet te maken. Ze gingen dus gewoon door met alle voorbereidingen en baden om God’s wijsheid en leiding in alles.

Koorts & flinke buikpijn

Een paar dagen voor de reis kregen Willem & Jolanda verkoudheidsklachten (en Jolanda had ook koorts). Maar toen ze de testresultaten terug kregen bleek Jolanda geen corona te hebben, en Willem wel. Erg balen, maar het was niet anders.

De volgende maandag kreeg Willem flinke buikpijn. De pijn nam snel in hevigheid toe en het bleek een geperforeerde blindedarm te zijn. Hij had nog nooit eerder zoveel pijn gevoeld. Hij kreeg bij de huisarts gelijk morfine en moest op dezelfde dag nog geopereerd worden in het ziekenhuis vlakbij.

Timing

Op dat moment waren Willem & Jolanda heel dankbaar in Nederland te zijn. Precies op die maandag zou Willem begonnen zijn met het lesgeven op het instituut in Azië. De reis naar het ziekenhuis zou flink lang zijn geweest en dat zijn andere wegen dan wij in Nederland gewend waren (zie hieronder een foto ). Met veel kuilen en koeien op de weg en veel hitte had alleen al de reis een hele uitdaging geweest. En daarnaast is het zorgsysteem heel anders ingericht dan in Nederland.

Dankbaarheid

Dankbaarheid overheerst. In het ziekenhuis dacht Willem weer aan het bijbelgedeelte uit Handelingen 27. Hij was erg dankbaar dat ze verhinderd waren om op dit moment op zendingsreis te gaan.

Ze kijken nog steeds uit naar het moment dat ze wel weer kunnen afreizen naar Azië om daar weer mensen te ontmoeten en les te geven. Maar voor deze zomer zijn ze heel blij dat het anders is gelopen dan dat zij hadden gepland.

‘Wat ik uit deze situatie geleerd heb is dat God soms dingen leidt, ook als je er op het moment zelf nog niets van snapt.’ 

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...