fbpx

Word zendeling

Geven

11 nieuwe zendelingen voor CAMA Zending in 2022

5 jan 2023

Samen Jezus zichtbaar maken

11 nieuwe zendelingen voor CAMA Zending in 2022

5 jan 2023

In 2022 heeft CAMA Zending 11 nieuwe zendelingen uit kunnen zenden naar de minst bereikte volken. Hiermee groeide de organisatie vorig jaar naar 74 uitgezonden zendelingen.

De nieuwe zendelingen werden wereldwijd naar verschillende landen uitgezonden. Een van hen ging, samen met zijn gezin, terug naar zijn geboorteland Ghana. Zij kozen ervoor zich te richten op de minst bereikten in het noorden van het land: “In de dorpjes van Noord-Ghana vind je verbazingwekkend veel mensen die de liefde van Jezus niet kennen. Er is veel armoede, weinig voedselzekerheid en er zijn veel mensen die moeite hebben om goed onderwijs te kunnen betalen. Wij geloven dat God ons roept om Zijn liefde te delen met deze mensen. Om relaties op te bouwen door middel van scholing en landbouw. Om zijn Woord te brengen naar die plekken waar Hij het minst zichtbaar is en om te helpen bij de ontwikkeling van dit gebied en deze mensen.”

Een zendelinge werd uitgezonden naar een van de gesloten landen. Een stel – samen hebben ze eerder al veel ervaring opgedaan met vluchtelingenwerk op Lesbos – werd door CAMA Zending uitgezonden naar het Midden Oosten. Hun werk zal bestaan in het helpen opbouwen en bemoedigen van een plaatselijke – niet zichtbare – gemeente. Daarnaast gaan zij werken met de vluchtelingen aan de rand van deze samenleving. Om veiligheidsredenen kan over deze zendelingen geen verdere informatie worden gegeven.

Twee vijftigers – die hun loopbaanervaring in het bedrijfsleven in willen gaan zetten voor het zendingswerk – gaan een cultureel centrum runnen in een land waar minder dan 1% van de bevolking christen is en waar sprake is van veel vervolging. Ook op deze plek is een grote diversiteit aan vluchtelingen. Het cultureel centrum waar zij aan de slag gaan, bevindt zich vlakbij een universiteit waardoor ze in contact komen met veel jongeren die het centrum bezoeken voor een kop koffie, een goed gesprek of een rustige werkplek. Veel nieuwe christenen verliezen het contact met hun families, voor hen is het belangrijk dat zij een plek vinden waar ze andere christenen ontmoeten. Dit cultureel centrum is voor veel van hen deze plek van ontmoeting.

Wereldkaart-CAMA-Zending
In het noorden van Italië, in een gebied waar minder dan 1,5% van de bevolking protestants-evangelisch christen is en waar weinig protestants-evangelische kerken zijn, ging een stel via CAMA Zending aan de slag om de lokale kerk te ondersteunen in de opbouw van de gemeente en om Jezus zichtbaar te maken voor de vele Italianen die Hem niet kennen. De kerk wil een baken van licht en hoop voor de wijde omgeving zijn. Ook door een thuis te bieden voor mensen in nood, waar mensen die hulp nodig hebben geholpen worden, door onder meer een voedsel- en kledingbank te starten en in de toekomst christelijk onderwijs aan te bieden. Deze plek is – in combinatie met het vluchtelingenwerk in Milaan – eveneens een van de bestemmingen van de aangeboden missiereizen voor jongerengroepen.

Een ander stel, met veel ervaring in discipelschaps- en leiderschapstraining, is in Senegal aan de slag gegaan. In Dakar sluiten zij zich aan bij een internationaal CAMA-team. Er zijn diverse projecten waar zij aan zullen bijdragen. Zij willen Jezus volgen in het brengen van Gods Koninkrijk in alle aspecten van de samenleving, door Jezus zichtbaar te maken en mensen met Hem in aanraking te brengen.

Naast de zendelingen die voor lange termijn werden uitgezonden, maakten diverse jongerengroepen een missiereis naar een van de plekken waar CAMA Zending wereldwijd actief is en waren er mensen in voorbereiding voor een (korte termijn) uitzending.

Verder groeide het aantal Mission Partners in 2022 van 14 naar 19. Dit betreft lokale gemeentestichters die in eigen land kerken planten. Nederlandse partnergemeenten committeren zich aan hun ondersteuning met gebed en financiën waarbij meerdere gemeenten in Nederland partner kunnen worden van dezelfde gemeentestichter. CAMA Zending heeft momenteel Mission Partners in onder andere het Midden Oosten, Zuid Amerika en India.

Wil je ook handen en voeten geven aan je geloof, het verhaal van Jezus vertellen en Hem zichtbaar maken waar Hij nu niet of nauwelijks gezien wordt? Wil je meer weten over de mogelijkheden die er voor jou zijn om voor lange termijn te worden uitgezonden, een missiereis met je jongerengroep te maken of voor een kortere termijn te worden uitgezonden om zo te ontdekken of zending bij jou past? Neem dan contact met ons op.

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...